Mans Unides denuncia com afecta la crisi mediambiental a les poblacions més vulnerables

Mans Unides ha presentat aquest dijous a Tarragona la seva campanya per a l’any 2020: “Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu”. Aquesta campanya, s’emmarca en el segon any del pla de treball triennal de l’organització, dedicat a la defensa dels drets humans com a via per assolir la dignitat i el bé comú, i aprofundeix en la relació entre la lluita contra la pobresa i la cura del planeta. La campanya s’ha iniciat amb la conferència: “Batecs de vida a la frontera Sud” impartida per Alvar Sánchez, jesuïta, amb una llarga experiència en el Servei Jesuïta als Refugitas (JRS) on Mans Unides ha col·laborat amb diferents projectes de d’ajuda als refugiats.

Àlvar Sánchez ha explicat al programa “Un diia més” de CR quina ha esta la seva experiència en el Servei Jesuïta als Refugiats, que va començar l’any 2009 a la República Democràtica del Congo i que continua a dia d’avui com a promotor de projectes de la Delegació Diocesana de Migracions a Nador, Marroc.

Esther Freijanes, presidenta de Mans Unides a Tarragona, ha presentat quins són els objectius d’aquesta campanya que vol recordar com la crisi mediombiental arrabassa la dignitat i vulnera els drets més bàsics de milions de persones a tot el món (dret a l’aigua, a l’alimentació, a la salut, al desenvolupament; en definitiva, el dret a una vida digna).