La Biblioteca de Constantí acull un taller de programació d’ordinadors

La Biblioteca Municipal de Constantí acull aquesta tarda un taller de programació d’ordinadors amb Scratch adreçat a nens i nenes d’entre 9 i 12 anys. L’activitat s’anomena Code Club i és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat. Els tallers són gratuïts i s’impartiran durant els propers 12 dimecres, a les 17.15 h. Els Code Club (en català: clubs de codi o clubs de programació) són una xarxa d’activitats gratuïtes totalment gestionades per voluntaris amb l’objectiu de que els infants tinguin la oportunitat d’aprendre a programar de forma divertida.

Els nens i nenes van adquirint nous conceptes relacionats amb la programació a través de la realització de petits videojocs, animacions o pàgines web. Cada projecte està dissenyat de forma que els nens hagin de desenvolupar la seva creativitat per resoldre una sèrie de reptes que es plantegen. Aprendre a programar no només és útil per als nens que volen dedicar-s’hi de grans, sinó que també pot ajudar a desenvolupar altres habilitats com la resolució de problemes, el raonament lògic o contribuir a altres ciències relaciones com la matemàtica.