L’Ajuntament de Constantí celebra aquest vespre la sessió ordinària del ple de gener

El Ple de l’Ajuntament de Constantí celebrarà aquest vespre, a les 20 h, la sessió ordinària d’aquest mes de gener. Destaca la presentació d’una declaració institucional de la corporació, signada per tots els grups municipals, en referència a l’accident que es va produir a l’empresa química IQOXE a la Canonja el passat 14 de gener, amb un balanç de tres persones mortes i set ferits. D’altra banda, s’ha presentat també una moció conjunta per part de tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament referida als greus danys patits a tot el país i en especial al Delta de l’Ebre amb motiu del temporal Glòria

A més d’aquestes mocions, el ple té previst aprovar un conveni de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica per a la primera dase del projecte d’estudi i difusió de la vil·la romana de Mas dels Frares, ubicada al terme municipal de Constantí. El projecte vol desenvolupar la recuperació patrimonial del jaciment, amb treballs d’arqueologia experimental en base a un possible centre d’explotació vinícola d’època romana. Aquesta recerca es vol vincular amb les activitats formatives que es desenvolupen els estudiants d’enologia de la URV al Celler Experimental de Mas dels Frares. Ho explica l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez.

El ple d’aquest dijous també preveu aprovar un informe de Pla Anual de Control Financer del 2019, que s’executarà durant aquest 2020. Finalment, es preveu aprovar també el calendari de festes locals per a l’any 2021. Aquests dies festius al municipi seran el 20 de gener (dimecres) i el 2 d’agost (dilluns).