La Diputació presenta el PAM 2020-2023 als alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona i del Baix Penedès

L’Auditori Diputació ha acollit, aquest dimecres a la tarda, la presentació del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2020-2023 d’aquesta institució als alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona i del Baix Penedès. La presidenta Noemí Llauradó, juntament amb el diputat delegat del Servei d’Assistència Municipal, Enric Adell, i la diputada delegada del PAM, Marta Blanch, han introduït els principals aspectes d’aquest pla al centenar llarg de representants municipals que han assistir a aquest acte. Uns i altres han pogut conèixer de prop i resoldre dubte a l’entorn d’aquest PAM quadriennal, dotat amb 85M€, una inversió 5M€ superior a la del quadrienni anterior.

Una de les principals novetats d’aquest PAM és el fet que ja no contempla una planificació anual sinó quadriennal, una nova temporalitat gràcies a la qual els municipis podran dissenyar millor l’estratègia de les seves actuacions durant el mandat. Aquesta planificació, però, podrà adaptar-se anualment. D’altra banda, la distribució dels recursos inclou a partir d’ara, com a factor determinat, la superfície del terme municipal i l’existència o no de nuclis agregats o d’entitats municipals descentralitzades dins del municipi. Així, la major grandària del terme o el fet que inclogui aquests altres nuclis poblats representarà una major inversió per a aquestes àrees. En aquest sentit, cada km2 representarà 538,98€, i cada entitat singular 1.759,83€.

Una altra modificació destacada és la incorporació d’un nou programa d’ajuts, el Programa de Sanejament de les finances municipals, específic per a aquest àmbit i que s’afegeix als tres programes ja existents fins ara: Inversions, Despeses corrents i Secretaria-Intervenció. Després d’aquesta presentació als alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona i del Baix Penedès, la institució presentarà públicament el PAM quadriennal als responsables municipals de les Terres de l’Ebre, en un acte la setmana vinent a Tortosa.