L’empresa del constantinenc Adrià Maceira treballa per treure al mercat un dispositiu per diagnosticar malalties renals

L’empresa liderada pel jove emprenedor de Constantí, Adrià Maceira, CreatSens Health, continua generant bones notícies. A finals de l’any passat, el consorci que conforma aquest startup conjuntament amb l’Hospital Clínic de Barcelona, la Universitat de Barcelona, el centre tecnològic de Catalunya Eurecat o la Universitat Politècnica de Madrid entre d’altres, ha rebut el suport de la xarxa europea EIT Health (l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia en Salut) que inclou un ajut de 750.000 euros amb la finalitat de portar un producte de diagnòstic renal al mercat i ser comercialitzat per aquesta empresa derivada de la URV, CreatSens Health.

Aquest ha estat l’ajut econòmic més important que fins ara ha rebut el projecte, que es va iniciar ara fa uns cinc anys i que al 2017 es constituïa com a empresa. Ho ha explicat Adrià Maceira al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio.

L’objectiu de la plataforma és el de millorar el benestar del pacient renal mitjançant el seguiment de paràmetres bioquímics rellevants en una sola gota de sang. A través d’un dispositiu mèdic de paper capaç de mesurar nivells de creatinina i potassi, dos paràmetres clau en el desenvolupament de les malalties renals. Aquest dispositiu permet disposar, des de casa, de la mateixa qualitat d’informació que s¡obtindria cada vegada que anem al metge, amb l’important estalvi econòmic que això comportaria des del punt de vista de la sanitat pública.

Adrià Maceira ha explicat que en els darrers mesos s’han fet proves i validacions amb pacients de l’Hospital Clínic de Barcelona, i ha subratllat la importància de poder perfeccionar al màxim el producte abans d’homologar-lo i comercialitzar-lo.