L’alcalde de Constantí es mostra partidari de canviar protocols i crear una agència de seguretat química

Una trentena d’alcaldes del Camp de Tarragona de l’entorn dels polígons químics han traslladat aquest dilluns a la Generalitat la necessitat de canviar els protocols de seguretat per casos d’emergències químiques, com la del passat 14 de gener a IQOXE. En una reunió a l’edifici del 112 a Reus amb el viceconseller de la Presidència, Pau Villòria, els batlles han reiterat la voluntat de recuperar el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta), gestionat des del territori. Un fet que el Govern sembla que veuria amb bons ulls.

A la trobada hi va assistir l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, qui ha explica a Constantí Ràdio que van poder expressar a la Generalitat la preocupació per l’accident a IQOXE i pel mal funcionament dels protocols de seguretat.

Les demandes dela alcaldes s’han fonamentat en quatre eixos: la seguretat, la formació i informació a la població, la gestió de les emergències i la transformació de la indústria química tarragonina. Els batlles s’han mostrat partidaris de canviar protocols i han posat damunt la taula la necessitat de crear una agència de seguretat química. Ho destaca l’alcalde, Óscar Sánchez.

D’altra banda, l’alcalde de Constantí ha valorat positivament la proposta de la Diputació de Tarragona de crear un front comú que defensi les necessitats del territori arran l’accident d’Iqoxe.