Protecció Civil demana “evitar desplaçaments que no siguin absolutament necessaris” davant de “dos dies crítics”

En el marc del seguiment dels efectes i evolució del temporal Glòria, aquest matí ha tingut lloc una reunió del Comitè Tècnic dels Plans d’Emergències NEUCAT, VENCAT i INUNCAT presidit pel conseller d’Interior, Miquel Buch, i que ha comptat amb la presència de la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, del director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, del director Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara, i de comandaments i tècnics del telèfon d’emergències 112 de Catalunya, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Sistema d’Emergències Mèdiques, Protecció Civil de la Generalitat, Servei Meteorològic de Catalunya, Agència Catalana de l’Aigua, Creu Roja, Ferrocarrils de la Generalitat, Adif, Renfe, Endesa, Carreteres de la Generalitat i Carreteras del Estado.

Segons el Servei meteorològic de Catalunya, el temporal passarà a ser, principalment, de pluja. Les precipitacions seran generalitzades i afectaran, sobretot, a la meitat est de Catalunya i tota la façana del litoral i prelitoral. Les àrees més afectades seran les comarques del Sud de Tarragona i les comarques de Girona on es podran superar els 200 l/m2 en 24 hores. D’altra banda, el temporal d’onatge es mantindrà actiu amb onades de 6 i 8 metres d’alçada.

La directora general de Protecció Civil, Maria Isabel Ferrer, ha demanat com a principal recomanació per les hores que vindran “evitar desplaçaments que no siguin absolutament necessaris” i davant la possibilitat de crescuda dels rius “evitar acostar-se i travessar els rius”. 

El telèfon d’emergències CAT112 ha rebut, fins a les 09:30 hores d’avui, un total de 4.747 trucades (3.512 incidents) pel temporal. La comarca amb més trucades ha estat el Barcelonès (1.236). Al Tarragonès s’han registrat 88 trucades.