Clam a Tarragona per exigir més seguretat i una millor comunicació dels incidents a la indústria química

Més de 3.000 persones s’han manifestat aquest dimecres al vespre a Tarragona per exigir més seguretat a la indústria química i una millor comunicació d’incidents com el de dimarts al polígon petroquímic sud. Convocats per la Plataforma Cel Net i el moviment Xarxa Sud, els manifestants s’han aplegat a la plaça de la Font i s’han desplaçat fins al davant de la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). Equipats amb mascaretes i pancartes, els concentrats han reclamat “menys impunitat i més seguretat” després de l’incident a IQOXE, que ja suma tres víctimes mortals i set ferits. La revisió dels protocols d’activació de les sirenes del PLASEQTA i l’exigència d’estudis epidemiològics i de la qualitat de l’aire també han centrat les reivindicacions.

Una pancarta amb el lema ‘La impunitat s’ha acabat’ ha presidit els actes reivindicatius organitzats per la Plataforma Cel Net i diverses entitats del territori. La plaça de la Font de Tarragona s’han omplert de ciutadans que deien sentir-se indignats i indefensos davant el darrer accident a la química. També s’hi ha fet un minut de silenci en conèixer-se la notícia de la tercera víctima mortal de l’explosió. Es tracta del constantinenc, Òscar Atance Rovira.
L’Ajuntament de Constantí ha declarat un dia de dol avui dijous, quan les banderes onegen a mig pal a l’Ajuntament. També formava part de l’Esbart Santa Tecla de Tarragona.