Els Bombers treballen en un altre dipòsit químic que s’ha vist afectat durant la nit

Els Bombers de la Generalitat han treballat durant tota la nit amb una trentena de dotacions en la zona de l’explosió a la planta química de l’empresa IQOXE del polígon petroquímic sud de Tarragona, a La Canonja. Des de l’exterior s’han estat realitzant tasques de refrigeració del tanc d’òxid de propilè. A banda, s’està treballant en un altre dipòsit químic diferent al que va explotar ahir a la tarda. El conseller d’Interior, Miquel Buch,
ha explicat que l’explosió inicial ha provocat una fuita en aquest segon dipòsit, i els Bombers treballen per refredar-lo i perquè deixi de “convulsionar”. Ha indicat que el material d’aquest segons tanc no és òxid d’etilè, en aquest cas, sinó que s’estaria parlant de propilè.

Fins ara, l’explosió deixa un balanç d’una persona morta, una de desapareguda i vuit ferits de diversa consideració, dos d’ells molt greus. L’explosió d’un tanc amb òxid de propilè es va escoltar des de punts molt allunyats i va generar flames de grans dimensions. Ahir cap a les dues de la matinada els Bombers suspenien les tasques de recerca de la persona desapareguda, per qüestions de seguretat. Uns treballs que s’han reprès aquest matí.

La víctima mortal és un veí de Torreforta que perdia la vida ahir després d’esfondrar-se part del bloc de pisos on residia. Segons fonts de l’Ajuntament de Tarragona, l’esfondrament podria estar relacionat amb l’onada expansiva generada per l’explosió a l’empresa IQOXE al polígon de la Canonja. L’edifici esfondrat està situat a la plaça Garcia Lorca.

Es reprèn la circulació ferroviària
Protecció Civil ha autoritzat que la circulació ferroviària a la zona de Tarragona es reprengui aquest dimecres al matí tot i que registra algunes restriccions. Es recupera el servei de les línies R14, R15, R16, R17, RT1 i RT2. Ara bé, entre Tarragona i Reus se circula per via única perquè l’explosió a la Canonja va provocar danys a la catenària.

Tècnics d’Adif continuaran treballant en la seva reparació un cop s’ha autoritzat que puguin accedir al tram afectat. Durant la interrupció s’ha gestionat un servei alternatiu per carretera, tot i que no estava del tot garantit perquè faltaven autocars.

L’AEQT ha lamentat l’accident
L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha lamentat a través d’un comunicat “l’accident” a la planta de l’empresa Iqoxe al polígon sud, a la Canonja. L’AEQT afirma que ha estat “des del primer moment” en contacte amb les autoritats i a disposició de la companyia per col·laborar en la resposta a l’emergència.

En paral·lel, l’ens ha fet arribar el suport als afectats per l’incident i a les seves famílies, així com també el desig de recuperació per als ferits. Cal recordar que l’explosió d’un dipòsit d’òxid d’etilè ha causat aquest dimarts vuit ferits, un d’ells crític i un altre molt greu, un desaparegut i una persona morta per l’esfondrament d’un pis a tres quilòmetres de la planta que es creu que ha col·lapsat per l’explosió.