Explosió en un empresa química al polígon sud de Tarragona

Una explosió a l’empresa química IQOXE del polígon sud de Tarragona s’ha sentit en diversos municipis cap a tres quarts de set de la tarda d’aquest dimarts. L’explosió ha causat flames de grans dimensions. Els Bombers hi han enviat vuit dotacions, que donen suport als bombers del polígon. Protecció Civil ha activat el pla d’emergències per risc químic, Plaseqcat, en fase d’alerta, i ha recomanat en un principi a la ciutadania dels municipis propers que es confinés preventivament fins a saber l’abast de l’accident. Posteriorment, Protecció Civil ha restringit el confinament a La Canonja i Vila-seca, recomanant a la resta de poblacions properes confinar-se únicament en cas que els molesti el fum.

A causa d’aquest incident el Servei Català de Trànsit ha recomanat evitar dins del possible circular per la zona, sobretot per l’N-340 i la C-31b. Fonts oficials han confirmat que hi ha quatre ferits. El SEM ha activat el protocol d’incident de múltiples víctimes i diverses unitats dels serveis especialitzats.

Protecció Civil ha informat que l’afectació no és externa a la zona del polígon i no es faran sonar les sirenes. Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han enviat totes les dotacions disponibles i recomanen no acostar-se a la zona.