Marc Cardó i Quimet Curull, Fill Adoptiu i Premi Centcelles al Mèrit Cultural

Prop d’una trentena d’activitats obertes a tot tipus de públic conformen el programa d’actes de la Festa Major d’hivern de Constantí, la festa de Sant Sebastià, que arrenca oficialment el dissabte dia 18 i que s’allargarà fins el 2 de febrer. El tret de sortida oficial arribarà amb el pregó que aquest any tindrà com a protagonista el sr. Josep Poblet Tous, qui va ser president de la Diputació de Tarragona entre els anys 2007-2019, i alcalde de Vila-seca entre 1993 i 2019. Després del pregó es farà l’entrega dels tradicionals premis i distincions honorífiques a diverses entitats i personalitats del poble.

Entre les distincions honorífiques d’aquest any destaca el reconeixement a dues personalitats molt vinculades al teixit cultural i associatiu, dos grans impulsors de l’activitat cultural al municipi, un d’ells més enfocat al teatre i l’altre a la música. Es tracta del president de l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí Les Forques, Marc Cardó, que rebrà el títol de Fill Adoptiu; i Joaquim Curull “Quimet”, que rebrà el Premi Centcelles al mèrit cultural. Tots dos han estat protagonistes de l’entrevista d’avui al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio. Marc Cardó i Quimet Curull valoraven així els reconeixements.

S’atorgarà el Títol de Fill Adoptiu a Marc Cardó Pujol, president de l’Associació d’Amics del Teatre Les Forques de Constantí i un dels grans impulsors de projectes teatrals i culturals del municipi com el Pessebre Vivent, La Passió i Dames i Vells.

D’altra banda, el Premi Centcelles al mèrit Cultural el rebrà Joaquim Curull Cerón, que ha format part de diversos grups musicals i de diverses entitats de l’àmbit cultural, com ara l’Associació d’Amics del Teatre.

Aquest acte protocol·lari d’entrega de premis i distincions honorífiques simbolitza el reconeixement que l’Ajuntament de Constantí ofereix per honorar aquelles persones o entitats en mèrit a la tasca realitzada o a la conducta seguida al llarg de la seva trajectòria, o que al llarg d’aquest últim any (en el cas dels Premis Tulcis), han contribuït a augmentar el bon nom del nostre poble.