Calen 10.000 donacions de sang per atendre els malalts després de les festes

Les reserves de sang baixen durant les festes a causa d’una baixada en les donacions, que aquest any ha estat del 25%. Per aquest motiu, el Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra del 10 al 17 de gener. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang. Es podrà donar sang als principals hospitals catalans i els dies 10 i 11 de gener a una gran carpa a la Plaça Catalunya de Barcelona, on també hi haurà dos autobusos per a rebre més donants. També es faran campanyes de donació a diferents pobles i ciutats, com Tarragona i Girona.

Una de les principals novetats del Banc de Sang aquest 2020 és un servei de Whatsapp que s’ha rebatejat com a Whatsang. El canal es posarà en marxa coincidint amb la marató. A través del número de telèfon 677071756, qualsevol persona podrà fer consultes al Banc de Sang i disposar d’un canal de comunicació àgil i proper. Les converses de Whatsapp amb el Banc de Sang són individuals, de la mateixa manera que es poden fer comunicacions per correu electrònic o per telèfon.