Constantí inaugura el tradicional pessebre elaborat amb materials reciclats

Continua aquesta setmana la programació d’activitats de Nadal a Constantí, que compta amb prop d’una trentena d’actes que s’organitzen tant des de l’Ajuntament de Constantí, com també per part de les diverses entitats i associacions del municipi. Aquest dilluns, 16 de desembre, s’ha inaugurat a l’antic Mercat Municipal (carrer Major) el tradicional pessebre elaborat amb materials reciclats per part del Grup Cultural Mestresses de Casa i de l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí.

Maria Lluïssa Torrents, representant del Grup Cultural Mestresses de Casa, ha explicat a Constantí Ràdio que en la inauguració del pessebre han comptat amb la participació dels alumnes de catequesi de la parròquia, que han cantat unes nadales.

Durant aquesta setmana les escoles del municipi celebraran els tradicionals Festivals de Nadal, amb les habituals actuacions musicals per part de tots els alumnes. El dijous 19 de desembre, a les 15 h, tindrà lloc el Festival de Nadal del col·legi Mn. Ramon Bergadà al Pavelló Poliesportiu. L’endemà divendres, a les 11.30 h, arribarà el torn dels alumnes de l’escola Centcelles, que protagonitzaran al mateix centre el seu festival de Nadal. Precisament, els alumnes de l’escola Centcelles oferiran demà dimecres, a les 10 del matí, una cantada de Nadales al Centre de Dia i a la Llar d’infants Gu-gu.

També aquest any té continuïtat la cantada d’una nadala conjunta. Serà demà dimecres dia 18, una activitat coordinada per l’Escola Municipal de Música i que comptarà amb la participació de l’alumnat de la Llar d’Infants Gu-gu i de les dues escoles del municipi, Centcelles i Mn. Ramon Bergadà.

El director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, Josep Boada, ha explicat que la nadala que cantaran és la tradicional del “Fum, fum, fum…” però amb la lletra adaptada a Constantí.

El proper dissabte, 21 de desembre, l’Ajuntament de Constantí ha organitzat una nova edició del Tió Solidari. Des de les 11 del matí, petits i grans podran fer cagar el tió davant de l’Ajuntament. Fins al divendres 20 de desembre, tots els infants que ho desitgin poden portar-li aliments. Es recomana portar llet, oli, sucre i tonyina. Tots els infants que hi col·laborin rebran un petit detall com a agraïment. Tots els aliments que es recullin durant aquests dies previs, aniran destinats a Càritas Parroquial de Constantí. L’activitat compta també amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A.