El jove escaquista Aaron Alfonso (Club Escacs Constantí) es proclama campió Territorial Absolut

El jove Aaron Alfonso, del Club d’Escacs Constantí, s’ha proclamat guanyador del Campionat Absolut Territorial de Tarragona 2019 en el grup A. Es tracta d’un esdeveniment esportiu organitzat per la Federació Catalana d’Escacs i que s’ha celebrat a l’Hospitalet de l’Infant. La Territorial de Tarragona ha constat de nou rondes de joc, celebrades en nou setmanes, amb finalització aquest passat 8 de desembre.

Es van organitzar 3 grups (A, B i C) i en el grup A es va imposar el jove Aaron Alfonso, de 16 anys, amb 7 punts, tot i la derrota en la darrera ronda davant del que va ser el segon classificat Francisco Javier Fernández (Reus Deportiu). L’Aaron va començar l’última ronda amb un punt d’avantatge respecte el grup perseguidor. Aquest èxit li dona a Aaron Alfonso el bitllet per participar en el Campionat d’Espanya i automàticament obté una norma de Mestre Català, títol que s’aconsegueix per una acumulació de tres normes (mèrits) al llarg del temps.

El president del Club d’Escacs Constantí, Xavier Cardó, s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit aconseguit i ha destacat el potencial d’Aaron Alfonso amb només 16 anys.

Xavier Cardó ha explicat que es tracta del primer jugador del Club d’Escacs Constantí que aconsegueix aquesta fita i assegura que suposa un gran mèrit per al jove i per al club.

Aaron Alfonso.