Victòria del CB Constantí black i green en els seus respectius desplaçaments

El Club Bàsquetbol Constantí Black es va endur el partit a pista del Torredembarra (57 – 84), en un encontre en què el conjunt constantinenc va haver de treballar molt. Un treball defensiu que va ser efectiu a la segona part, en què el Black va aconseguir ofegar al rival, sent agressius, recuperant pilotes i tancant bé el rebot. En la primera part, però, el partit va ser igualat. La sortida del Constantí va ser molt bona, agafant uns primers avantatges de 4 punts (2 a 6 en el minut 3). Es recuperaven pilotes i es podia jugar amb velocitat. Tot i això, es va produir un gir quan en el minut 5 del partit i amb el resultat de 6 a 8, el Torredembarra es va posar a defensar en zona. En els primers moments, el Constantí no va saber atacar-la abusant del llançament de 3 punts sense èxit. D’aquesta manera, al final del primer període el marcador s’havia estabilitzat per banda local, per 18 a 16.

En el segon període, en els millors moments d’atac a la zona per part del Constantí, va aconseguir agafar una diferència de 5 punts molt interessant (20 a 25, minut 14). Però una sèries d’errors en les passades, va fer que el Torredembarra recuperés les bones sensacions, i amb un parcial de 8 a 0, capgirava el resultat. Fins al descans, es va seguir una dinàmica d’alternatives on cada cistella era resposta, fent que el marcador fos de 32 a 31.

El partit va fer un canvi radical després del descans. En el primer atac anotava el Constantí i seguidament recuperava pilotes contínuament, ofegant l’atac del Torredembarra. La primera mostra de trencament del partit va ser el parcial de 0 a 11 en el minut 25, que posava el marcador 10 punts amunt (32-42). El temps mort local per parar el joc del Constantí no va tenir efecte, ja que els de Constantí ja havien agafat confiança en defensa, que els feia imposar-se clarament. En el tercer període, el Torredembarra només va ser capaç d’anotar tres cistelles, dos triples i un llançament de 2, obtenint 8 punts. El Constantí, a base de recuperacions i de contraatacs, seguia anotant, arribant-se al final del període guanyant de 13 punts (40 a 53).

La confiança que va guanyar en el tercer període, va seguir sent efectiva en el darrer quart, ja que a la seva defensa, el Constantí va afegir l’encert en el llançament triple. La diferència va anar creixent, sent de 27 punts en el minut 34 (41 a 68), de 30 punts en el minut 35 (42 a 72) i assolint la màxima diferència de 33 punts (47 a 80 en el minut 37). En aquests moments el marcador parcial des del descans era 15 a 49, que reflectia ben clarament qui era el dominador. En els darrers minuts es va produir una lleugera relaxació del Constantí, fent que el Torredembarra arreglés el marcador, reduint-lo fins als 27 punts, amb un marcador de 57 a 84. L’entrenador del CB Constantí Black, Jordi Juanpere, ha fet balanç del partit.

Triomf a la pròrroga del CB Constantí Green
Victòria també la que s’ha endut el CB Constantí Green a la pista del CB Sant Pere i Sant Pau (61-64). En aquest cas el conjunt constantinenc s’ha imposat al rival a la pròrroga, en un partit en el qual el green ha tornat a tenir molta incertesa en atac i molts errors en situacions senzilles provocades pels de Constantí a través d’un gran treball ofensiu que finalment no s’han acabat de culminar. El primer quart començava amb una gran defensa i amb molt bon encert en l’atac fins que el conjunt constantinenc va abaixar el ritme i això va provocar que els de Sant Pere i Sant Pau es possessin per davant a manca de 2 minuts per acabar la primera part.

Al llarg del partit, el conjunt constantinenc s’ha vist perjudicat per diverses decisions arbitrals dubtoses, que en alguns moments van arribar a descentrar l’equip. En el darrer període, el Constantí Green protagonitzava una gran falta d’encert en el tir exterior i el Sant Pere i Sant Pau aconseguia posar-se per davant en el marcador a falta de pocs minuts d’acabar el partit. Tot i així, el Constantí va seguir lluitant i va recuperar el control del partit provocant una sèrie de faltes que els hi van permetre anar a la línia de tir lliure i empatar l’encontre. A la pròrroga, el cansament va pasar factura i les defenses no van ser tan intenses, un fet que va aprofitar el Sant Pere i Sant Pau que va estar molt encertat des del tir exterior. Tot i així, el Green va aconseguir controlar les situacions de contratac i va estar molt encertat des de la línea de tris llures, un fet que finalment va acabar sent decisiu per sumar la 6ª victòria del campionat. Lean Martín és l’entrenador del CB Constantí Green.

Pel que fa al CB Constantí femení ha caigut per la mínima 44 a 42 a la pista del Sant Pere i Sant Pau. Aquest cap de setmana la competició s’atura. Els equips del CB Constantí tornaran a jugar el pròxim diumenge 15 de desembre, a casa. El Constantí Black rebrà, a les 19.30 h, a l’AD Torreforta C. El Green s’enfrontarà a les 18 h al CB Calafell. I el Constantí femení obrirà la tarda de bàsquet al pavelló poliesportiu a les 16.30 h contra La Pobla de Mafumet.