La periodista constantinenca Judit Sabaté guanya el premi Mañé i Flaquer

La periodista constantinenca, Judit Sabaté, ha rebut un dels Premis de Periodisme Mañé i Flaquer que organitza l’Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol. Els premis s’entregaven aquest passat dissabte al vespre al castell.

Judit Sabaté ha guanyat ex aequo el premi en la modalitat de Comunicació Local per l’article sobre els abusos sexuals a nens de l’antic rector de la Parròquia de Constantí, entre 1972 i 1973, publicat al Tarragona Digital el 3 de febrer de 2019. L’altre premi d’aquesta categoria de comunicación local ha estat per l’article de Dídac Montoliu, publicat també al Taragona Digital el 5 de febrer de 2019 amb el titular: ‘El Vaticà va investigar dos capellans de Tarragona per presumptes casos de pederàstia’.

El jurat ha decidit premiar aquests dos treballs “que es complementen i que esdevenen un exemple de periodisme valent, d’investigació i compromès a fer visible una realitat molt dura per així conscienciar-ne la societat”. El premi té una dotació econòmica de 3.000 €.

El jurat ha estat integrat per: Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Coia Ballesté, presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació; Josep Maria Girona, exdirector de SER Catalunya, col·laborador del Diari de Tarragona i un dels socis fundadors de Canal Reus TV; Juan Navarro, director de Comunicació de Repsol; i Sergio Vila-Sanjuán, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia i Premi Nadal de 2013.