L’Ajuntament de Constantí assumirà la gestió directa del servei de l’aigua al municipi

A banda de l’aprovació dels pressupostos per a l’exercici 2020, el ple de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dijous 28 de novembre el canvi de model en la gestió de l’aigua, que passarà a ser municipal a partir d’aquest pròxim any. El Ple va aprovar que la gestió de l’aigua l’assumeixi directament l’Ajuntament després que aquest servei s’hagi prestat a través d’un contracte d’arrendament de serveis amb Sorea des de l’any 1991. La proposta va ser aporvada amb els vots a favor dels 8 regidors del PSC i 3 vots en contra dels regidors de Compromís per Constantí i Junts per Constantí

Durant aquest últim any s’ha creat una Comissió Especial per estudiar quina era la fórmula més idònia per a la gestió de l’aigua. Després de diverses reunions i d’acord amb les conclusions de la memòria justificativa d’aquesta comissió, finalment s’ha decidit optar per la via de la gestió directa, el que segons l’Ajuntament comportarà un estalvi econòmic i una millora del servei. El nou model permetrà gestionar de manera conjunta el servei de l’aigua tant al nucli urbà com al Polígon Industrial (fins ara es feia de manera separada).

La municipalització del servei contempla la contractació d’una empresa externa de serveis per realitzar les tasques de manteniment, i la delegació a BASE de la Diputació de Tarragona de la gestió de recaptació dels ingressos. Ho ha explicat l’alcalde, Óscar Sánchez.

Des del grup municipal de Compromís per constantí, la portaveu Sílvia Puerto explicava que la gestió directa de l’aigua els hi sembla que sigui la més avantatjosa però posava en dubte que l’Ajuntament tingui els mitjans necessaris per absorbir la gestió. Creuen que ha faltat una reunió final de la comissió especial per determinar quina és la millor opció per al municipi i també criticaven la provisionalitat de la gestió directa de l’aigua.

De la seva banda, el portaveu de Junts per Constantí Josep Maria Franquès explicava que el troba a faltar en aquesta proposta és un full de ruta tècnic de com es gestionarà i s’executarà.

De moment, aquesta gestió directa del servei es farà per un període temporal de 2 anys, després dels quals es farà una nova valoració i estudi.