El ple porta avui a aprovació el pressupost municipal per al 2020

L’Ajuntament de Constantí celebrarà aquest vespre, a les 20 h, la sessió ordinària del ple d’aquest mes de novembre, amb l’aprovació dels pressupostos per al 2020 com a punt destacat de l’ordre del dia. El consistori té previst aprovar avui uns comptes que se situen en 9.012.730 €, el que representa un increment de l’11,52% respecte del pressupost de 2019 (que es va situar en 8.081.800 €). Un any més, aquest pressupost es basa en l’endeutament zero del consistori. L’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, s’ha referit a aquest increment notable del pressupost i n’ha explicat alguns dels motius

L’altre gran tema del ple d’avui serà el canvi de model en la gestió de l’aigua, que passarà a ser municipal a partir d’aquest pròxim any. El Ple té previst aprovar que la gestió de l’aigua l’assumeixi directa l’Ajuntament després que aquesta gestió s’hagi fet a través d’un contracte d’arrendament de serveis amb SOREA des de l’any 1991. Durant aquest últim any s’ha creat una Comissió especial per estudiar quina era la fórmula més idònia per a la gestió de l’aigua, i finalment s’ha decidit optar per la via de la gestió directa, el que segons l’Ajuntament comportarà un estalvi econòmic i una millora del servei.

Altres punts previstos en l’ordre del dia del ple d’aquest dijous són l’aprovació del mapa de capacitat acústica del municipi, l’aprovació del Document Únic de Protecció Civil, l’adhesió a la central de contractació del Baix Camp i la pròrroga per a l’any 2020 del conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp per a la prestació del servei de tractament de la fracció orgànica dels residus municipals (SECOMSA)

Pel que a les mocions, el grup de Compromís per Constantí ha registrat mocions de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia de les persones preses polítiques, una altra moció en suport de les mobilitzacions contra la sentència i el dret a l’autodeterminació, i una altra per la commemoració del 25 N, dia internacional contra la violència envers les dones. El grup de Compromís per Constantí també ha presentat una moció en suport a la candidatura de la sardana a la llista representativa del Patrimoni immaterial de la UNESCO. Finalment, el grup del PSC també ha presentat una moció amb motiu del 25 N.