Constantí vol tancar la problemàtica de les esquerdes

Constantí vol tancar la problemàtica de les esquerdes que arrossega el municipi. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya calcula s’aportaran 500.000 euros en concepte de subvencions. Així s’ha acordat en una reunió aquest dimarts a Barcelona. Aquesta partida es destinarà exclusivament als blocs de pisos del barri de Centcelles, on les escletxes i l’angoixa dels veïns han anat a més.

Aquesta promoció d’habitatges de protecció oficial construïda als anys setanta al nord-est del nucli urbà conforma nou illes de cases amb un total de 600 pisos. Les ajudes es prioritzaran a les escales amb major afectació. L’Ajuntament, que fa d’intermediari entre veïnat i Generalitat, garanteix que la solució arribarà aviat. Al gener se signarà l’acord i es començaran a tramitar les subvencions amb previsió d’executar obres a finals de l’any vinent.

Combatre les esquerdes
La diversitat d’administracions implicades provoca lentitud a l’hora de buscar millores. L’Agència de l’Habitatge, en ser en part propietat del grup Centcelles, es fa càrrec de les obres de reforma -la majoria d’immobles, un 80%, però, ja són de propietat privada. “A l’Ajuntament no tenim les eines de fer front a un problema d’aquesta magnitud, però estem molt ben coordinats”, afirma l’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, en declaracions a l’ACN.

Un primer pressupost estimatiu, d’ara fa dos anys, dictaminava una actuació de 5,7 milions d’euros per reforçar els fonaments de tot el barri sencer. Ara el pressupost s’ha ajustat per arranjar, en primer lloc, els espais de major urgència. L’Ajuntament té previst convocar els veïns de Centcelles a una reunió conjunta per informar-los de la situació actual.

L’alcalde assegura que les esquerdes no suposen cap perill per a la població i que són un problema “més estètic que no pas de seguretat”. A la vegada nega que les obres de l’AVE i de l’A-27 desencadenessin més moviments, tal com apuntaven algunes veus, i que es deu únicament a un subsòl que es contrau i es dilata en funció de la humitat.