Repsol finalitza la parada a la planta d’Olefines

El Complex Industrial de Repsol a Tarragona va acabar ahir la parada programada iniciada el passat 1 d’octubre a les plantes químiques de butadiè, poliolefines i olefines (cracker), després de 40 dies de treball. En un comunicat, l’empresa va informar que comencen ara les tasques de posada en marxa dels equips, que com és habitual en aquests casos comportaran l’activació de la torxa de seguretat i episodis de flama i soroll amb certa continuïtat durant els propers dies, però que segons remarca l’empresa «són inevitables per raons de seguretat».

Durant aquesta parada, que en total ha durat 40 dies, s’han realitzat diferents inversions en seguretat, innovació tecnològica i medi ambient, a més de treballs d’inspecció, manteniment, reparació i neteja d’equips. El pressupost total d’aquesta parada programada ha estat de 100 milions d’euros i els treballs que s’han executat tenen com a objectiu garantir l’operativitat de les plantes, la seva eficiència energètica i competitivitat durant el proper cicle de producció que, possiblement, s’allargarà fins 2027 .