Protecció Civil tanca la fase d’alerta del VENTCAT

Protecció Civil ha tancat aquest diumenge al matí la fase d’alerta del Pla especial per ventades, el VENTCAT. Ara, el pla es manté en situació de prealerta, perquè encara s’esperen ratxes de vent intenses als dos extrems de Catalunya i a Tarragona. Des de l’inici de l’episodi i fins aquest matí, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 224 trucades relacionades amb 166 incidents. La majoria han estat per arbrat als carrers, risc de caiguda d’elements urbans o la presència d’obstacles a la calçada. El 71% de les trucades han estat a la demarcació de Tarragona. Les comarques amb més trucades han estat el Baix Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès, així com també el Barcelonès.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, el vent continuarà amb força fins al migdia amb afectació sobretot al litoral i prelitoral sud, amb component nord i oest, i de cara a la tarda afluixarà.

El vent encara pot superar els 90 km/h a l’interior de Tarragona, els 72 km/h al litoral de Tarragona, o els 125 km/h a l’Alt Empordà, el Baix Ebre i el Montsià.