La Diputació i els alcaldes del Tarragonès debaten les línies estratègiques del pla de mandat

La Diputació de Tarragona ha iniciat un període de converses amb alcaldes de les diferents comarques per traçar el pla de mandat 2019-2023. Es tracta d’un pla que definirà les «línies estratègiques» en part amb la col·laboració amb les diferents institucions i els treballadors de l’ens. Algunes d’aquestes línies ja s’han començat a entreveure per les demandes exposades pels representants del Baix Camp, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

Ahir dimarts a la tarda es va celebrar la trobada corresponent a la comarca del Tarragonès, amb la participació d’alcaldes i alcaldesses, entre els quals el batlle de Constantí, Óscar Sánchez. La presidenta de la Diputació, Noemi Llauradó, va explicar que les trobades «formen part de la nova governança que vam iniciar el 2 de juliol i que està basada en la participació, la proximitat i la transparència».

Algunes de les principals demandes d’aquests municipis són «el risc de despoblament en pobles petits, no disposar de prou habitatge malgrat que hi hagi gent que vulgui viure-hi, el tancament de llars d’infants i escoles i els problemes de connexió».Llauradó va dir que hi ha diversos immobles buits en municipis petits, però que «no estan a disposició de ser llogats» i, en aquest sentit, prometen treballar-hi.

Aquest pla anirà a banda del Pla d’Acció Municipal (PAM) i dels pressupostos anuals –que precisament el pròxim 29 de desembre han d’aprovar– i, per tant, no obeeix a futures inversions. En canvi, posaran en marxa els serveis d’assessorament amb què compten o adoptaran polítiques que els recomanin. «Fins ara ha tingut molt bona acollida i estan venint tots els ajuntaments», afirmava ahir la presidenta de la Diputació.

Totes aquestes converses confluiran en la redacció del pla estratègic. Al gener s’acabaran les reunions amb els municipis i, entre el març i l’abril, s’haurà parlat ja amb el personal de la corporació.