Arriba la 19a Festa de l’Oli Nou de Constantí

La tradició es manté i aquest diumenge, 24 de novembre, Constantí celebra la 19a edició de la Festa de l’Oli Nou, organitzada per la Cooperativa Agrícola Sant Isidre. Una cita que s’ha consolidat com un dels esdeveniments del calendari cultural i gastronòmic del municipi. S’acostumava a celebrar a Constantí el primer diumenge del mes de desembre, però ja des de fa un parell d’anys es va decidir avançar la festa a l’últim diumenge del mes de novembre, per tal de no coincidir amb la Fira de l’Oli de la DOP Siurana que es farà a Tarragona la setmana vinent.

De bon matí, es farà el tradicional esmorzar popular al pati de la Cooperativa, amb l’oli de la nova collita. Un esdeveniment festiu que comptarà amb l’acompanyament de la música tradicional dels Grallers i la Corranda. El president de la Cooperativa agrícola Sant Isidre, Josep M. Salvat, ha explicat a Constantí Ràdio que aquest any es preveu a Constantí una collita superior a la de l’any passat, i que possiblement arribarà gairebé als 600.000 quilos. La campanya 2019-2020 de l’oli d’oliva verge extra de Constantí, envasat sota la marca “Vila de centelles” reunirà, doncs, quantitat i qualitat.

Aquest any es preveu que la campanya de l’oliva sigui llarga, aproximadament fins els volts de Nadal. Salvat ha explicat que actualment a Constantí hi ha més de 200 productors d’oli, però ha destacat les dificultats per dedicar-se a la pagesia a temps complet a dia d’avui i de les circumstàncies que afecten el sector, com la falta d’ajudes per part de les administracions i la manca de relleu generacional.