Els joves de Constantí s’introdueixen en el món del cinema a través d’un taller de curtmetratge

Aquesta setmana arrenca a Constantí un nou projecte contemplat dintre del Pla Educatiu d’Entorn del curs 2019-2020. Es tracta d’un taller de curtmetratges adreçat a joves, de 12 a 16 anys, que es realitzarà cada dimecres a l’Espai Jove, al carrer Sant Pere 49. El taller, que té com a objectiu potenciar la creativitat i introduir els joves en el món del cinema i el llenguatge audiovisual, sorgeix com una demanda plantejada des de l’Institut de Constantí.

Aquesta serà la tercera vegada que es farà un taller d’aquestes característiques a Constantí, després de la bona acollida de l’activitat en les dues primeres edicions. Pili Vernet, educadora social comunitària de l’Ajuntament de Constantí, ha explicat al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio que aquest taller sorgeix com a una demanda plantejada per l’Institut.

A banda del treball i la metodologia a l’hora de desenvolupar un curtmetratge, el taller té com a objectius incentivar el treball en equip, l’organització, ajudar a expressar les emocions, ajudar els joves a conèixer-se entre ells i relacionar-se amb els altres des de l’assertivitat, i també aprendre a treballar amb les noves tecnologies de manera adient. Ho ha explicat el tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Constantí, Ignasi Manzanares.

El Pla Educatiu d’Entorn es desenvolupa a Constantí des del curs 2013-2014 i compta amb la participació de les diferents entitats, associacions i organismes que intervenen en l’àmbit socioeducatiu al municipi (Ajuntament, Departament d’Ensenyament de la Generalitat, centres educatius i altres departaments o institucions). L’objectiu és aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social. Per tal d’assolir els seus objectius planteja accions concretes com l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.