L’Ajuntament de Constantí estudia gestionar les reclamacions per les incidències de les inundacions

L’Ajuntament de Constantí estudia la possibilitat de gestionar la tramitació de les sol·licituds de les ajudes que ha ofert el govern espanyol destinades a pal·liar les afectacions provocades per les inundacions de la setmana passada, en relació a les afectacions que s’han produït al municipi. Així ho ha donat a conèixer a Constantí Ràdio l’alcalde, Óscar Sánchez, qui participava aquest dimecres a Montblanc en una trobada amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i els alcaldes dels municipis afectats per les inundacions.

Sánchez ha explicat que el govern espanyol ha confirmat que les poblacions afectades per les inundacions es podran acollir a les ajudes estatals com a “zones afectades greument per una emergència de protecció civil”. Un cop els ajuntaments facin una quantificació dels danys al seu municipi, el Consell de Ministres aprovarà incloure aquestes zones com a beneficiàries del reial decret que es va activar pels aiguats de Múrcia i Alacant del setembre. En aquest sentit, Óscar Sánchez, ha explicat que són unes ajudes a les quals es poden acollir tant la corporació local com particulars. L’alcalde assegura que la intenció de l’Ajuntament és fer una reunió amb les persones afectades i oferir la possibilitat de fer la tramitació de les ajudes des del consistori.

L’alcalde, Óscar Sánchez, ha explicat que s’han rebut diverses incidències per part de particulars per les inundacions i destaca que s’estan atenent cas per cas.

Les principals afectacions pel temporal de pluges a Constantí s’han produït als camins rurals propers a la llera del riu Francolí, però que aquests danys en cap cas són comparables amb els que s’han produït a poblacions com Montblanc o l’Espluga de Francolí. Malgrat això el consistori estudiarà la possibilitat d’acollir-se a les ajudes estatals.

Durant aquests dies s’estan realitzant treballs de neteja de residus i de retirada de la vegetació acumulada (canyes i runa) en els camins rurals i les zones del terme que van quedar malmeses per les fortes pluges. Per tal que els vehicles i tractors puguin accedir a les seves finques, una màquina retroexcavadora està treballant en aquests camins per la zona a tocar del riu Francolí que és la que va quedar més afectada pel temporal. En els propers dies es continuarà treballant a tots els camins rurals del terme.