Els pastissers catalans preveuen augmentar un 5% les vendes de panellets

Els pastissers catalans preveuen augmentar un 5% les vendes de panellets gràcies al llarg pont de Tots Sants. L’any passat es van despatxar uns 250.000 quilos i enguany s’espera arribar als 262.500 quilos. Els panellets de pinyons es mantenen com el producte estrella -un 75% de les vendes- però estan pujant amb força altres varietats com els panellets banyats en xocolata. Al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, els pastissers artesans encaren amb optimisme les vendes de panellets pels volts de la festivitat de Tots Sants i, malgrat l’increment de preus previst, esperen mantenir o superar les bones xifres de l’any passat.

Així, si bé el quilo de panellets variats rondarà entre els 42 i els 45 euros, l’encariment dels pinyons de Castella –que han arribat a 63 euros el quilo- encarirà aquesta especialitat fins la forquilla d’entre 52 i 60 euros el quilo. Malgrat això, els pinyons continuen manant a les pastisseries artesanals i suposen la meitat de la producció total, segons el president del Gremi d’Artesans Pastissers de Tarragona, Josep González. Als establiments tarragonins i ebrencs es podran veure també panellets de Chartreuse o de licor de roses, com també de xocolata, llimona, maduixa, taronja o els també tradicionals d’ametlla.