Cunillera confirma que els municipis afectats per les inundacions es podran acollir a les ajudes estatals

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha confirmat que els municipis catalans afectats per les inundacions de la setmana passada es podran acollir a les ajudes estatals com a “zones afectades greument per una emergència de protecció civil”. Un cop els ajuntaments facin una quantificació dels danys al seu municipi, el Consell de Ministres aprovarà incloure aquestes zones com a beneficiàries del reial decret que es va activar pels aiguats de Múrcia i Alacant del setembre.

Durant una reunió amb una trentena d’alcaldes de les demarcacions de Tarragona i Lleida a Montblanc, Cunillera ha posat a la seva disposició els recursos del govern espanyol, entre els quals ha citat el Seprona de la Guàrdia Civil, la CHE i la UME. A la reunió hi ha participat també l’acalde de Constantí, Óscar Sánchez.