Agricultura activarà pels aiguats un protocol d’ajuts com el de l’incendi de la Ribera d’Ebre

El Departament d’Agricultura vol activar per als afectats dels aiguats a la Conca de Barberà i les Garrigues un protocol d’ajuts similar al que es va posar en marxa a l’estiu per l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre. La consellera Teresa Jordà ha remarcat des de l’Albi que es “conjuraran” perquè la comarca “se’n surti” i no se’n vegi afectada la seva capacitat productiva. L’avaluació dels danys encara no s’ha pogut fer perquè ni tant sols es pot dibuixar el paisatge i els pagesos no poden accedir a les finques. És per això que els tècnics treballaran de forma coordinada per sobrevolar la zona amb helicòpters i drons per delimitar els danys als cultius.

Davant aquesta situació tant “extrema”, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha destacat la importància de l’agricultura al municipi i a la comarca en general i que per això es treballarà perquè no minvi la seva “capacitat productiva”. D’aquesta manera, es preveu treballar de forma coordinada per saber els efectes del temporal el més aviat possible i l’ACA prioritzarà entrar al domini del riu per fer-ne la neteja. El Departament farà vols amb dron i helicòpter per delimitar els danys a les finques i quan es recopili tota aquesta informació es posarà damunt al taula per veure com es “redreça” tot plegat.

En aquest sentit, Jordà ha posat com a exemple el protocol d’ajuts que “ha funcionat” pels pagesos afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre i ha assegurat que a les Garrigues i a les parts agrícoles de la Conca de Barberà afectades pels aiguats s’actuarà de la mateixa manera. Segons Jordà, “és un problema de país que l’ha d’abordar tot el país i no només la conselleria d’Agricultura” per la qual cosa es conjuraran perquè el protocol d’ajuts i crèdits faci que “ens en sortim aquí com al sud del país”.