El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de fortes pluges a partir d’aquest dimarts

El Servei Meteorògic de Catalunya (SMC) ha alertat d’un episodi de pluges intenses a partir d’aquest dimarts. Les pluges, que seran generalitzades a tot el territori, vindran acompanyades de temporal de mar i de vent.
Les comarques de Tarragona, Barcelona i Girona seran les més afectades. També s’esperen pluges però amb menys mesura al Pirineu occidental i al pla de Lleida. Davant d’aquesta situació, Protecció Civil ha activitat en fase d’alerta el Pla Inuncat.

A causa de la situació prevista, el Servei Meteorògic de Catalunya (SMC) ha emès avisos per aquest dimarts per intensitat de pluja (superior als 20 l/m2 en 30 minuts), acumulació de pluja (més de 100 l/m2 en 24 hores), per l’estat de la mar (amb onades de més de 2,5 m) i per fort vent (més de 20 m/s)

De cara a dimecres les pluges seran cada cop més intermitents i quedaran cada vegada més concentrades al nord de Catalunya. Tot i que dijous el temps encara pugui ser insegur, la segona meitat de la setmana es preveu que sigui molt més tranquil·la.