Segona nit consecutiva de disturbis pels carrers de Tarragona amb càrregues policials i contenidors encesos

La ciutat de Tarragona ha viscut la segona nit consecutiva de disturbis al carrer amb càrregues policials i desenes de contenidors encesos. El conflicte s’ha iniciat a la plaça Imperial Tàrraco, on unes 2.000 persones es trobaven concentrades davant de la seu de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, protegida pels Mossos. L’arribada de cinc furgons de la policia espanyola ha encès els ànims i ha precipitat els esdeveniments amb el llançament de pedres i les primeres càrregues i corredisses. A partir d’aquest moment s’han organitzat barricades amb contenidors que han acabat cremant pel centre de la ciutat.

Un menor manifestant ha resultat ferit amb policontusions després de ser atropellat per un furgó dels Mossos.La marxa dels manifestants durant la tarda i el vespre havia transcorregut amb relativa tranquil·litat. Un miler d’ells s’han aplegat al Campus Catalunya de la URV per celebrar una assemblea i cap a dos quarts de nou han decidit desplaçar-se a la comandància de la Guàrdia Civil, fortament custodiada, on han llençat consignes contra els cossos policials sense més incidents. Després de tallar l’autovia A-7 cap a dos quarts de nou durant uns vint minuts, s’han adreçat cap a la plaça Imperial Tàrraco, davant la seu de la subdelegació del govern espanyol.

En aquest punt és on, com la passada nit, on han començat els incidents, just després de l’arribada d’uns cinc furgons de la policia espanyola per l’avinguda Lluís Companys. En aquell moment, els concentrats arribaven als dos milers. Alguns d’ells han tirat pedres als efectius policials des del centre de la plaça i s’han produït les primeres corredisses. Posteriorment, alguns dels manifestants han format una doble barrera amb contenidors de l’avinguda Marquès de Montoliu a la qual un d’ells ha calat foc.

Tot i que, inicialment, s’han mantingut les distàncies amb la policia, la situació s’ha acabat complicant quan concentrats han agafat ampolles dels contenidors i les han llençat contra la policia espanyola, que es trobava a l’altra banda de la plaça, vora la Rambla Nova. Els antidisturbis han començat a carregar remuntant Marquès de Montoliu enmig del llançament generalitzat d’ampolles de vidre i algun artefacte incendiari, dispersant els concentrats per diferents carrers del centre de la ciutat, en la zona que va entre la Rambla Nova i fins el mercat.

S’han establert noves barricades amb contenidors que s’encenien i s’han escoltat detonacions. Els bombers han intervingut per extingir els focs. Per la seva banda, els manifestants, molts d’ells amb la cara tapada, s’han dirigit llavors a la seu del Ministeri de Defensa, a la Rambla Vella, on han llençat pedres. Posteriorment, s’han tornat a dispersar per la Part Alta on s’han cremat de nou alguns contenidors. Durant les càrregues, molts veïns han sortit espontàniament als carrers fent cassolades.

S’han produït diversos ferits. La pitjor part de l’ha endut un jove de disset anys que ha resultat ferit amb policontusions després de ser atropellat per un furgó dels Mossos d’Esquadra que circulava a tota velocitat i ha empès una filera de contenidors. El jove ha quedat inconscient i estès a terra durant uns 10 minuts, segons ha pogut constatar l’ACN. Poc després, ha arriba una ambulància del SEM, que l’ha traslladat a un centre hospitalari, on es troba estable. Segons ha constatat l’ACN, els enfrontaments s’han saldat amb un mínim de tres persones detingudes.