Sánchez adverteix que “no consentirà que s’imposi la violència” i demana a Torra que la condemni “sense excuses”

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dimecres des de La Moncloa que “no consentirà que s’imposi la violència” que ha atribuït a grups minoritaris i no al gruix de l’independentisme i dels manifestants que protesten contra la sentència. Sánchez ha demanat al president del govern de la Generalitat, Quim Torra, i a tot el seu executiu que condemnin aquests episodis “sense excuses”. Ha evitat parlar de mesures excepcionals que només contribuirien, ha dit, a “caure en provocacions” dels extremistes.

“Crec que el que és molt important és que els violents i els que els emparen siguin conscients que davant trobaran la moderació com una forma de fortalesa i que no sobreactuarem”, ha sentenciat.Sánchez ha fet aquestes manifestacions després de reunir-se aquest dimecres amb Pablo Casado, Pablo Iglesias i Albert Rivera, als qui ha assegurat que el comitè interministerial –on també participa el CNI- creat per abordar la situació a Catalunya està en “alerta permanent” per fer un anàlisi clínic dels esdeveniments.

El president espanyol ha destacat la “gran coordinació” de les policies espanyoles amb els Mossos com “la millor resposta” als violents, i ha expressat el seu “suport” als agents que estan defensant, ha dit, “els drets civils” i les “llibertats públiques”. En aquest marc ha diferenciat entre els manifestants pacífics dels “grups violents”.

“No s’ha d’objectar res als qui es manifesten lliurement i de forma pacífica”, ha dit, però “el govern no consentirà sota cap concepte que la violència s’imposi a la convivència” i per això actuarà amb “tots els mecanismes de l’Estat” per plantar cara a “qualsevol forma de violència”.

Considera “tots els escenaris”

Sánchez ha recordat un cop més que el seu executiu disposa d’eines per plantar cara a la situació a Catalunya. “La societat catalana i l’espanyola han de saber que el govern espanyol considera tots els escenaris i respondrà amb fermesa democràtica, la unitat dels partits i la proporcionalitat en la resposta”, ha dit.Pedro Sánchez, president del govern espanyol en funcions.