Convoquen una vaga general per divendres, 18 d’octubre

La Intersindical-CSC ha convocat vaga general per aquest 18 d’octubre, una aturada que arriba una setmana més tard del previst –inicialment el preavís era per al dia 11- i quatre dies després de la sentència que condemna els líders del procés fins a 13 anys de presó. La convocatòria no compta amb el suport amb els dos sindicats majoritaris, molt presents en el sector educatiu, però la portaveu de la IAC, Assumpta Barbens, espera un “fort seguiment” entre els docents i el personal d’administració.

“En les darreres vagues, han presentat una participació activa i per tant esperem que aquesta no sigui una excepció”, ha assenyalat Barbens, que ha justificat la convocatòria perquè totes les demandes que fan a nivell econòmic i laboral “estan ofegant la població”. Per tot plegat, espera una “aturada significativa en el teixit productiu de Catalunya”.

Entre les reivindicacions de la Intersindical, hi ha la demanda d’un mínim salarial de 1.200 euros i el manteniment del poder adquisitiu de salaris i pensions vinculant-les a l’increment de l’IPC català, a més de la derogació de la reforma laboral dels anys 200 i 2012. A més, també reclama posar fi a la bretxa salarial que pateixen les dones i al Govern que posi en marxa un Pla e Rescat Social que garanteixi serveis públics gratuïts i universals, entre d’altres, a més de l’aplicació “integral” de la Renda Garantida de Catalunya. El secretari general de la Intersindical ha pronosticat que les pensions seran el “tema estrella” del 2020 un cop es conformi un nou govern ja que considera que cap executiu en funcions s’atreveix a “obrir el meló perquè té una repercussió electoral”.

Per la seva banda, des de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja han manifestat el seu suport a la convocatòria, afegint-se a totes les mobilitzacions que envoltin la vaga i mostrant la seva simpatia per la iniciativa.