Arriba una nova edició de la festa “La veïna Dragonina”

Aquest dissabte, 19 d’octubre, tindrà lloc la jornada festiva #laveïnadragonina, organitzada per l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A. Durant tot el dia s’han organitzat tot un seguit d’activitats al voltant d’aquest emblemàtic element del bestiari popular constantinenc, que portaran fins al municipi diverses colles convidades amb els seus elements del bestiari per sumar-se a aquesta celebració. Les activitats s’allargaran fins al vespre amb la celebració d’un correfoc de final de festa. Aquest any, la plaça de les Escoles Velles serà l’espai central d’activitats. Des de les deu del matí i fins al final de la jornada, s’hi instal·larà un mercat d’artesania.

El vicepresident de l’Associació d’amics de la Colla COCA, Abel Rodríguez, ha explicat al programa “Un dia més” de Constantí Ràdio que aquesta festa ja s’ha consolidat dins el calendari cultural i festiu, no només a Constantí, sinó també a la província de Tarragona i que cada any són moltes les colles que hi volen prendre part.

A les 11 h s’iniciarà una trobada de bandes de percussió i una cercavila pels carrers, fent parada a diverses places del municipi. Les colles participants d’aquesta trobada seran: el grup de percussió de l’Escola Municipal de Música Rafel Gibert Recasens de Constantí, Riudoms, Perafort, Copdecap de Cambrils, Hospitalet de l’Infant, Santa Coloma de Gramanet i la Canonja. Abel Rodríguez ha explicat quin serà el recorregut d’aquesta cercavila de bandes de percussió.

A les 14 h tindrà lloc una barbacoa electrònica oberta a tothom, a l’Avinguda Onze de Setembre, amb sessió musical a càrrec de Dj Rayo. Ja a la tarda, a les 17 h, s’iniciarà la plantada de bestiari. A les 18.30 h s’entregarà el premi #laveinadragonina 2019 al mèrit ciutadà, i a partir de les 19 h començarà el correfoc de final de festa amb un recorregut que anirà des de la Plaça de les Escoles Velles fins a la Plaça de la Generalitat, on totes les colles participants faran un ball de lluïment. Aquest any, el correfoc comptarà amb la participació del Drac de Santa Margarida de la Riera de Gaià, l’Au Fènix de la Pobla de Mafumet, el Drac del Morell, la Cabra Petita de Reus i la Dragonina de Constantí.