S’estrena avui un nou programa a Constantí Ràdio: Arrels

Aquesta temporada s’estrena un nou programa a Constantí Ràdio: “Arrels”. Es tracta d’un espai que s’emetrà tots els dimarts a les 20 hores i que ens permetrà descobrir els testimonis personals i els relats vitals de nous vilatans i vilatanes que han arribat i viuen a Constantí procedents d’altres països o ciutats. La integració de la població nouvinguda és un factor clau en el present i el futur dels municipis, i aquest programa vol ser un reflex d’alguns d’aquests exemples d’integració.

Nilda Verde Roja és la persona que s’encarregarà de conduir aquest nou programa i presentar aquests relats i testimonis personals. Veneçolana, llicenciada en comunicació social, es va instal·lar l’any passat a Constantí, on des de feia uns anys ja hi vivia la seva filla. Nilda Verde Roja ha explicat a Constantí Ràdio que l’aprenentatge del català a través dels cursos que s’ofereixen a l’Escola d’adults ha estat un eina bàsica d’integració. La Nilda ha explicat com va sorgir la idea de fer aquest nou programa.

De la seva banda, la tècnica d’Immigració de l’Ajuntament de Constantí i directora de l’Escola d’Adults municipal, Gemma Santos, també serà protagonista d’aquest primer programa. Santos ha explicat que l’Escola d’Adults és un punt de confluència i de trobada de moltes persones i de moltes cultures diferents. Un espai que ha servit per construir, precisament, moltes d’aquestes arrels de les persones nouvingudes amb el municipi de Constantí. La directora de l’Escola d’Adults ha explicat que l’any 2007 es va impulsar des de l’Ajuntament un Programa Integral d’Acollida als Nouvinguts.