Sílvia Puerto: “L’actual equip de govern continua amb la manca de diàleg amb la resta de formacions en temes cabdals”

La portaveu de Compromís per Constantí, Sílvia Puerto, ha estat la protagonista del programa “Grups municipals” d’aquest mes d’octubre a Constantí Ràdio, en què ha repassat l’actualitat municipal dels darrers mesos. Puerto ha fet balanç dels primers cent dies de govern d’aquest nou mandat municipal, que s’emmarca en un context molt diferent al dels darrers quatre anys, amb una majoria àmplia i estable de l’equip de govern format pels 9 regidors del PSC.

Sílvia Puerto ha afirmat que els va “sorprendre” que la primera mesura aprovada pel nou govern “fos convocar un ple extraordinari i urgent per aprovar les retribucions i els sous de l’equip de govern, fins i tot abans de fer públic el cartipàs municipal”. A més, la portaveu de Compromís per Constantí ha criticat a l’actual equip de govern afirmant que “continua amb la manca de diàleg amb la resta de formacions en temes cabdals per al municipi, com són els grans equipaments”.

Sílvia Puerto s’ha referit també a una de les primeres mesures aprovades en el darrer ple municipal com ha estat el canvi de qualificació urbanística dels terrenys ubicats entre les escoles Mossèn Ramon Bergadà i Centcelles i on hi ha actualment les piscines municipals, que han passat de ser equipaments educatius a equipaments esportius, per tal d’acollir en els propers anys un complex esportiu amb una piscina coberta.

Puerto ha explicat que es van abstenir d’aquest punt “perquè no té gaire sentit ubicar una zona esportiva enmig de les dues escoles”, i creuen que la ubicació més adequada serien els extrems del municipi. A més, ha afegit que es tracta d’uns terrenys cedits al Departament d’Ensenyament de la Generalitat que potser podrien servir per ampliar les escoles actuals i no haver de tenir els infants en barracons, com encara passa a dia d’avui a l’escola Centcelles.

Finalment, la portaveu de Compromís per Constantí s’ha referit també a la modificació de crèdit en el pressupost de 2019 aprovada durant el ple del passat mes de setembre, amb el vot contrari dels grups de l’oposició. Des de l’equip de govern es va argumentar que hi ha diverses partides del Pressupost General d’aquest 2019 esgotades, per la qual cosa es va proposar disposar de 250.000 € del total de l’actual Romanent de Tresoreria (750.426,212 €), per tal de suplementar aquestes partides en les quals la previsió inicial ha estat inferior, referides bàsicament a activitats festives.

Sílvia Puerto ha assenyalat que “aquests diners es podrien haver destinat a polítiques més socials” i ha demanat a l’equip de govern que realitzi un “major control de la despesa”.