La URV matricula més alumnes de grau i de màster per al nou curs universitari

La Universitat Rovira i Virgili (URV) continua creixent en matriculacions. El curs ha començat amb 11.464 alumnes matriculats als graus, un 0,9% més, i 1.523 als màsters, un 3,5% més, tot i que en aquest cas la inscripció continua oberta. Pel que fa als alumnes de nou accés als graus, aquest curs n’hi ha 3.136, un 1,4% més. La rectora, María José Figueras, s’ha mostrat satisfeta de l’increment i ha subratllat l’impacte positiu de les accions per millorar l’abandonament dels estudis. Com a novetat, enguany la institució ha implementat un mòdul d’inserció laboral en la majoria d’estudis per preparar els alumnes en la recerca de feina i una assignatura optativa d’emprenedoria per als futurs enginyers.

Figueras ha celebrat l’increment d’alumnes i la gran demanda existent sobretot en els estudis de l’àmbit biomèdic -Medicina, Infermeria, Bioquímica i Biotecnologia-, o el màster d’Educació. D’entre les novetats, la rectora ha destacat la posada en marxa del pla de foment de terceres llengües, que pretén una millora del coneixement d’anglès dels estudiants. Per aquest motiu, tots els estudiants de primer curs de grau s’han sotmès a una prova de nivell d’entrada d’anglès, que repetiran al final dels estudis. També s’han habilitat espais d’autoaprenentatge al Campus Virtual.

Més finançament i major autonomia
L’endemà de l’acte unitari de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) per reclamar al Govern que actuï per resoldre la greu situació financera de les institucions, Figueras ha insistit que volen recuperar el finançament públic de poc més de 900 milions d’euros que tenien fa deu anys. Actualment, el sistema rep 776 milions d’euros des del 2017, atès que els pressupostos de la Generalitat continuen prorrogats.

María José Figueras ha insistit que la recuperació del pressupost seria útil per a la renovació d’infraestructures, el manteniment de les instal·lacions o per poder acabar obres que ja s’han començat. “Cal creure en la universitat perquè de cada euro que s’hi inverteix el retorn és de quatre euros i, com més formada està la seva població, més capacitat de diàleg, d’emprenedoria i de desenvolupament cultural té un país”, ha manifestat.

Reconeixement als millors esportistes del curs 2018-19

Durant l’acte s’han reconegut els millors esportistes de la URV del curs 2018-19: en la categoria femenina, ha estat Maria Pitarch Laguna, estudiant de Dret, de la modalitat esportiva de Tir amb Arc, arquera del Club de Tir Amb Arc Constantí. I en la categoria masculina, Pau Romero Barceló, estudiant d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, de la modalitat esportiva de Bicicleta Tot Terreny  (BTT).