Constantí Ràdio inicia la programació de la temporada 2019-2020

Constantí Ràdio (97.9 FM) ha iniciat aquesta setmana la nova programació de la temporada 2019-2020 amb la qual l’emissora local continua apostant per la seva tasca de divulgació de la informació local i comarcal. Després d’un any intens en què ha celebrat el seu 20è aniversari amb diferents activitats, Constantí Ràdio manté el bloc de programes que ha anat consolidant al llarg de les darreres temporades amb diverses novetats i augmenta el nombre de col·laboradors.

Entre els programes destaca la continuació del magazín matinal “Un dia més”, de dilluns a divendres de 12 a 13 h, conduït per Jordi Martínez i Noelia Silvero, amb entrevistes als principals protagonistes de l’actualitat i amb diverses seccions relacionades amb els temes d’actualitat, opinió, cultura i altres més enfocades a l’àmbit local, donant ressò a totes les activitats programades per les entitats i associacions del municipi. Durant la setmana, comptarem amb espais com “Salut i benestar” a càrrec del personal tècnic de la Farmàcia BCN10 de Constantí; “El Rebost de la Paqui”, un espai de cuina on la Paqui Torres ens aporta tot tipus de receptes i consells culinaris. La Biblioteca Municipal també col·laborarà, com és habitual, amb les seves recomanacions literàries setmanals. I una de les novetats és que aquesta temporada es recupera també la tertúlia esportiva dels dilluns, on s’analitzarà tota l’actualitat esportiva del cap de setmana amb la presència de diversos col·laboradors.

L’Informatiu, que es manté cada dia a les 13 hores i en redifusió a les 15 h i les 19 h, un butlletí íntegrament d’informació local i comarcal, completa la proposta informativa i l’eix central de la programació dels matins, que es complementarà amb les edicions de matí i migdia de l’espai “Notícies en Xarxa” de La Xarxa de Comunicació Local. Els caps de setmana, dissabte i diumenge (a les 10 i a les 14 h) el “Resum Informatiu setmanal” repassarà les informacions més destacades de la setmana en l’àmbit local. Els espais “L’alcalde en directe” i “Grups municipals” continuaran repassant l’actualitat política municipal una vegada al mes. A banda, l’emissora local continua amb l’aposta d’oferir la possibilitat d’escoltar tots els Plens Municipals que celebri l’Ajuntament de Constantí, a l’espai “El Ple municipal”, que s’emetrà el dia després de cada sessió, a les 10 h.

Aquesta temporada les persones usuàries i el personal del Centre de Dia de Constantí ens seguiran regalant emocions, records i vivències personals a l’espai “Recordant records”, els dijous a les 10 h. La informació esportiva dels equips locals també continua a la graella amb el programa “Fora de joc”, amb Borja Arrizabalaga, cada dilluns a les 22 hores i en redifusió els dimarts a les 10 h. També trobarem la cuina i els productes gastronòmics de temporada amb la recuperació del programa “Del món al forn”, amb la cuinera Rocío Merino; i “Alimentació i salut”, amb consells nutricionals a càrrec de la nutricionista Stephanie Chávez.

Entre les grans novetats d’aquesta temporada trobarem “El club de 6è”, un espai de contes radiofònics en què els protagonistes seran els alumnes de 6è de primària de les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà. L’espai s’emetrà els dimarts a les 19.30 h. Una altra de les novetats serà “Històries de vida” que ens descobrirà els testimonis personals i els relats vitals de nous vilatans que han arribat i viuen a Constantí procedents d’altres països o ciutats. Aquesta temporada també s’estrenarà un nou un espai dedicat a l’antropologia social i cultural amb Pierpaolo Chiti.

La graella de programació manté espais ja històrics a l’emissora com la tertúlia d’actualitat “Converses de Cafè”, el programa d’entrevistes dedicat al món de les arts i la cultura “Arran de vers, a frec de llavi” amb la poeta i rapsode Isabel Ribera, o la poesia i la literatura amb”Animals” amb Alex Caburrasi. La història i el patrimoni cultural també seran un dels eixos de la nova programació amb el programa “Espai patrimoni” dedicat al patrimoni històric local amb els historiadors i divulgadors Ferran Marín i Ricard Escarré.

La programació es complementarà amb seccions i programes de La Xarxa com “Fem Salut”, “Via verda”, “Peluts” o “Sound System”. I la música continuarà sent un des grans eixos de la programació, amb espais dedicats a una àmplia diversitat d’estils que van del pop-rock amb “Rock on the road”, la música clàssica amb “Esencias musicales”, a càrrec de Luis Suárez; i una nova temporada del programa “De quin pal vas?” amb Ita Navarro, que ens aproparà al món del flamenc amb totes la seves varietats. A banda, la programació es completa amb una àmplia selecció musical i els èxits de totes les dècades.

Constantí Ràdio, al 97.9 FM, també es pot seguir via internet a www.constantiradio.cat o a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, i també pels canals de la TDT dedicats a les ràdios locals.