Unes 300 persones es concentren a Tarragona per protestar per l’empresonament dels detinguts en l’operació Judes

Unes 300 persones s’han concentrat aquest dijous al vespre a Tarragona per protestar per l’empresonament dictat per l’Audiència Nacional contra els set detinguts acusats de terrorisme en l’operació Judes. Els manifestants, convocats per diferents col·lectius independentistes, s’han reunit davant la subdelegació del govern espanyol i després s’han dirigit cap a la comandància de la Guàrdia Civil. Els Mossos d’Esquadra però, els hi han tallat el pas en els darrers metres i s’han viscut moments de tensió entre policia i manifestants. Després d’un recorregut per la ciutat la marxa han tornat al punt inicial i han tallat el trànsit asseguts a terra.

Durant l’hora i mitja de manifestació els concentrats han demanat reiteradament la llibertat dels empresonats independentistes. També han cridat consignes com “vosaltres, feixistes, sou els terroristes” o “fora les forces d’ocupació”. Després de la trobada davant la subdelegació del govern espanyol s’han dirigit cap a la comandància de la Guardia Civil en un recorregut en el qual han estat escortats pels Mossos d’Esquadra i patrulles de la Guàrdia Urbana de la ciutat. Poc abans d’arribar-hi els Mossos han establert un cordó per impedir que els manifestants s’hi acostessin i aquests han decidit agafar una ruta alternativa, passant pel Parc del Francolí.

Els Mossos també s’han mogut i les dues parts han acabat encarant-se, amb moments de tensió. Els independentistes aleshores han començat a increpar els Mossos reiteradament, i després d’uns minuts han decidit tornar cap al centre. La marxa ha acabat davant la subdelegació i els concentrats, que ja només eren una cinquantena, s’han assegut a l’asfalt i han tallat el trànsit de la plaça Imperial Tarraco durant cinc minuts.