Nova edició del programa Energia amb consciència de Fundación Repsol

Fundación Repsol ha obert el termini d’inscripció per als centres educatius tarragonins que vulguin participar en la nova edició del programa educatiu Energia amb consciència. Els interessats han d’omplir el formulari abans del 14 d’octubre. Energia amb consciència és un programa educatiu de Fundación Repsol que porta als alumnes de 3r i 4t de l’ESO, diferents activitats pràctiques i educatives perquè, d’una forma lúdica, siguin conscients de la necessitat de ser responsables en l’ús dels recursos energètics.

Amb l’ajuda dels seus professors, els alumnes desenvoluparan una simulació d’auditoria energètica dels seus centres educatius i aprendran com amb petits gestos, es pot estalviar en les factures dels consums energètics. A més, els millors informes podran participar en el Campionat Energia amb consciència, exposant-hi les seves propostes per aconseguir ser més eficients. Els dos millors centres rebran un premi en metàl·lic per posar en marxa les millores recollides en l’auditoria.

A més, en aquest projecte destaca la col·laboració de voluntaris Repsol, que comparteixen una jornada escolar amb els alumnes. Els voluntaris són professionals de la companyia energètica que realitzen al costat dels estudiants, diferents experiments i dinàmiques, en les quals, entre altres moltes coses, els ajuden a muntar circuits elèctrics, a comparar diferents aïllants o a descobrir quanta energia consumeixen els aparells en el seu dia a dia, com ordinadors, carregadors o microones.

Fins al 14 d’octubre, els centres educatius de la província de Tarragona es podran inscriure per desenvolupar aquest programa educatiu a través del formulari a fundacionrepsol.com, on també es poden consultar les bases de participació d’Energia amb consciència. Fundación Repsol facilitarà tots els materials i la participació és gratuïta. 

Des del llançament d’aquest programa, ja hi han participat 16 centres educatius de Tarragona i més de 900 alumnes de secundària de la província. A més de Tarragona, aquest projecte es desenvolupa a centres educatius situats a Madrid i als entorns dels complexos industrials de Repsol i Petronor a la Corunya, Cartagena, Puertollano i Biscaia.