La campanya forestal finalitza amb 212 incendis, per sota de la mitjana dels últims 15 anys, tot i l’elevat risc

La campanya forestal 2019 a Catalunya ha finalitzat amb un balanç d’un total de 212 incendis forestals, una xifra que se situa per sota de la mitjana dels últims quinze anys, tot i l’elevat risc d’incendi que hi ha hagut durant l’estiu. De fet, s’han registrat diversos episodis de perill molt alt d’incendi i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha hagut d’activar fins a set vegades el nivell 3 del Pla Alfa. Gairebé una quarta part dels dies de campanya s’ha estat en alerta màxima de perill d’incendi per les altes temperatures i les baixes humitats.

En concret, la superfície afectada pel foc entre el 15 de juny i el 15 de setembre és d’un total de 5.363,94 hectàrees, de les quals el 90% correspon a l’incendi forestal declarat el 26 de juny a la Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre), que va afectar 5.016,94 hectàrees. El segon incendi més important de la campanya forestal va ser el declarat el 24 de juliol a Capellades (Anoia), que va cremar 56,10 hectàrees.

Aquest estiu ha estat un dels pitjors dels últims anys quant a perill d’incendi per la manca de pluges i per les condicions meteorològiques d’aquest estiu, amb episodis de calor continuats i episodis de vent i humitats relatives molt baixes.