El port de Tarragona rep la xifra rècord de 10.200 creueristes en una setmana

El port de Tarragona rebrà fins dilluns que ve 10.200 passatgers de creuers, una de les xifres setmanals més elevades de turistes que desembarquen a la ciutat. Segons informa la institució, aquest és el període de la temporada que acumula més arribades de creuers en menys temps. Aquesta xifra s’assolirà per l’arribada aquests setmana del Costa neoRiviera, amb 1.727 passatgers; el cap de setmana amb l’arribada dels creuers Costa Magica i Costa Fortuna, amb 3.470 passatgers cadascun, i dilluns amb el Marella Dream, amb 1.533 passatgers. El port espera rebre enguany 65 creuers, un 14% més, i assolir una xifra de gairebé 100.000 passatgers.

Els turistes que han fet escala a Tarragona han estat principalment italians, espanyols, anglesos, francesos, alemanys i americans. Al setembre també s’ha superat el nombre de passatgers d’Alemanya i dels Estats Units respecte la temporada anterior. La temporada de creuers a Tarragona es tancarà el 3 de novembre amb el creuer Wind Star. El president del port, Josep Maria Cruset, creu que els resultats d’aquesta temporada de creuers són molt bons, però avisa que els pròxims dos anys podrien ser menors per la construcció del nou moll de Balears, que afectarà parcialment l’operativa.

“És una inversió que permetrà, no obstant, que el projecte de creuers pugui créixer substancialment i continuar l’excel·lent evolució dels darrers dos anys”, apunta. Aquest any s’han implementat novetats com la nova zona de recepció per a creueristes i l’arribada del Costa Fortuna -el més gran que ha atracat fins ara a Tarragona-. D’altra banda, l’ampliació del Moll de Balears entrarà en funcionalment el 2021. La inversió superarà els 30 milions d’euros i permetrà guanyar amplada a l’actual moll, estacionar creuers en doble línia i habilitar-hi una terminal de creuers i un aparcament.