Agricultura destinarà 487 mil euros per compensar les pèrdues al sector de l’avellana

217 agricultors han sol·licitat al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació una ajuda directa per compensar les pèrdues al sector de l’avellana. Aquest divendres a la nit va finalitzar el termini per presentar les sol·licituds d’ajuts destinats a les explotacions agràries d’avellaner afectades per la davallada de la renda durant 2018. També es va tancar el termini per acollir-se a una línia de crèdits de l’Institut Català de Finances (ICF) amb 51 sol·licituds. Ajudes directes i crèdits són dues de les mesures acordades amb el sector de l’avellana fa uns mesos davant la situació que pateix. Està previst que el Departament destini 390 mil euros d’ajuts extraordinaris directes i 97 mil per l’ajut de compensació de càrregues financeres.

Segons informa el departament d’Agricultura, les ajudes directes sol·licitades, que corresponen a unes 2.000 hectàrees aproximades de conreu d’avellana, permetran pal·liar la situació econòmica dels titulars d’explotacions afectades per les condicions meteorològiques de l’any 2018, especialment les fortes ventades del mes de març i les pluges durant la recol·lecció.

Crèdits bonificats
El Departament d’Agricultura està donant suport al sector de l’avellana habilitant la línia de crèdits de l’ICF, bonificant el 100% dels interessos de tot el període i la comissió d’obertura, amb un import màxim de 2000 euros per beneficiari i any. Les 51 sol·licituds comporten un import d’1.332.400 euros i corresponen a 572 hectàrees de conreu de l’avellana. A més, el Departament també facilita i avala els crèdits de manera individualitzada i durant 3 anys a la línia de l’ICF Agrocrèdit Circulant.

Sobre la valorització de l’avellana, el Departament està treballant conjuntament amb diferents institucions i entitats per organitzar durant el mes d’octubre una programació d’activitats de promoció d’aquest producte sota el nom de “Temps d’avellana” a Girona i Tarragona.