El curs escolar començarà amb 152.385 alumnes al Camp de Tarragona i Baix Penedès

El curs escolar començarà amb uns 152.385 alumnes al Camp de Tarragona i el Baix Penedès dels diferents ensenyaments (infantil, primària, ESO, batxillerat, FP, de règim especial, centres d’adults i a distancia). Les xifres d’alumnat del curs respecte l’any anterior es mantenen estables, amb un augment previst de prop d’un miler d’alumnes. Per tal de donar resposta a aquest increment, s’amplia la plantilla dels centres públics, amb 50 nous docents. Aquest fet implica que el nou curs comptarà amb 7.357 mestres i professors al territori. Les principals novetats són l’estrena dels instituts escola Teresina Martorell, al Vendrell; i Montsant, a Cornudella del Montsant, el primer que es posa en marxa a Catalunya en una Zona Educativa Rural (ZER) de forma experimental.

“L’aposta ferma del Govern de fer Instituts Escola té una particularitat única al Priorat amb la creació de l’IE Montsant, amb seu a Cornudella però integrant a la ZER de les escoles d’Ulldemolins, Prades i Poboleda, i també acollint la Morera del Montsant i Capafonts, que no tenen escola”, explica el director dels Serveis Territorials d’Educació, Jean Marc Segarra. “La voluntat és tenir un sol projecte pedagògic tot i mantenir les dues direccions, i això vol dir una mirada conjunta sense deixar de banda les peculiaritats de cada vila”, afegeix.

Durant aquest estiu també s’ha iniciat un programa d’actuacions de millora en diferents centres públics que s’acabarà d’executar aquest any i que implica fins a 29 actuacions pressupostades en 2,36 milions d’euros. Entre les actuacions que s’han realitzat durant aquest estiu hi ha les obres de renovació i millora l’Escola Mossèn Ramon Bergadà de Constantí, que han consisitit d’una banda en un seguit d’intervencions de reparació i millora als dos edificis escolars que conformen el centre educatiu, i per l’altra, la reforma de l’entorn urbanitzat dels edificis esmentats. En el conjunt de Catalunya s’han finalitzat un total de 413 obres en centres públics amb un import de 67 milions d’euros. Josep Bargalló és el conseller d’Ensenyament de la Generalitat.

Al marge d’aquestes obres d’adequació, durant el curs 2019-2020 hi haurà una inversió de 12,25 milions d’euros per a la construcció de l’Escola l’Arrabassada, que ja està en marxa; l’ampliació de l’Institut Els Pallaresos i el nou Institut de Roda de Berà.