Nous descomptes en els títols del transport integrat per a la comunitat de la URV

L’1 de setembre han entrat en vigor els nous descomptes en els títols del transport integrat del Camp de Tarragona amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat de la comunitat URV en transport públic i reduir les emissions de CO2. Així, els estudiants, el personal d’administració i serveis i el personal docent i investigador que utilitzin la T-MES, la T-50/30 i la T-10/30 tenen ara un descompte del 15% pels títols d’1 i de 2 zones i del 20% pels de 3 zones. Fins aquest moment, el descompte per a les tres zones era del 10%.

Les noves bonificacions ja s’aplicaran quan els membres del col·lectiu de la URV comprin o recarreguin la seva targeta. Cal que ho facin al Centre d’Atenció al Client de l’ATM, ubicat a l’estació d’autobusos de Tarragona, i que presentin el carnet universitari per acreditar que estudien o treballen a la URV. Els estudiants que encara no tenen el carnet poden presentar la matrícula del curs.

Els descomptes són a càrrec de la URV i estan previstos a l’ampliació del conveni entre la Universitat i el Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona, Autoritat Territorial de Mobilitat, que aporta les targetes personalitzades de transport.

El sistema tarifari integrat permet a tots els usuaris utilitzar els diferents sistemes de transport (bus urbà, interurbà i tren) amb una única targeta. L’augment dels descomptes pretén incentivar l’ús del transport públic per comptes del vehicle privat, que té una incidència directa en les emissions de CO2. A més a més, amb la major bonificació dels títols de 3 zones s’afavoreix els estudiants que viuen als municipis més allunyats dels campus.