L’Ajuntament de Constantí reforçarà la seguretat a les zones rurals durant l’època de collita

En la seva tasca de sensibilització, implicació i proximitat amb tots els col·lectius, especialment amb el món de la pagesia, i per tal de millorar la seguretat a l’entorn rural i a les zones agrícoles del municipi, l’Ajuntament de Constantí ha acordat per cinquè any consecutiu la contractació d’un guarda rural amb l’objectiu de reforçar la vigilància de la zona agrícola del terme municipal durant el temps de la collita de l’avellana. Aquest servei s’iniciarà el proper dia 10 d’agost i finalitzarà a mitjans del mes d’octubre.

La setmana passada, tots els agents implicats en relació a aquest servei (alcalde, regidors, Policia local, Mossos d’Esquadra, agents rurals, pagesos) van mantenir una reunió informativa a la Sala de Plens de l’Ajuntament. L’experiència i la valoració que s’ha fet d’aquest servei al llarg dels últims anys, ha estat molt positiva, facilitant la comunicació i l’intercanvi d’informació, tan necessari en la prevenció dels fets delictius i millorant la sensació de seguretat.

Les funcions d’aquest nou cos de seguretat privada seran les de protecció dels béns i dissuasió de les persones que poguessin cometre algun delicte o infracció administrativa en les finques del terme municipal. Els guardes realitzaran intervencions de control, detenció i actuacions en cas de delicte i posaran en mans dels cossos policials les persones delinqüents i els instruments, efectes i proves dels delictes. Amb la contractació d’aquest nou servei especial de vigilància i custodia al medi rural, l’Ajuntament de Constantí vol donar seguretat al sector de la pagesia, que en els darrers anys ha patit constants robatoris.