Prop de 50 activitats a la Festa Major d’Estiu de Constantí

Tot està a punt per a la Festa Major de Sant Feliu a Constantí. Prop de 50 activitats conformen la programació d’aquest any, que va començar el passat 25 de juliol i s’allargarà fins al diumenge 4 d’agost. Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa el programa d’actes, amb la presència de l’alcalde Oscar Sánchez i la regidora de Festes, Mariana Buger.

L’alcalde de Constantí ha destacat que la Festa Major “és una festa preparada amb molta il·lusió, feta per a tothom” i que combina “els actes més solemnes i tradicionals amb altres actes més moderns i adreçats a un públic més jove”. Oscar Sánchez ha volgut agrair “la col·laboració de totes les entitats i associacions i a tots els treballadors i treballadores municipals que ajuden a donar forma al programa de Festa Major”.

L’alcalde ha repassat els actes previs que s’han fet durant el cap de setmana i ha explicat que el pregó de Festa Major, que donarà el tret de sortida oficial, anirà a càrrec del famós il·lusionista i presentador de televisió, Mag Lari. L’alcalde ha subratllat que la festa ha de servir per reivindicar l’orgull de poble” i ha convidat a “tothom a gaudir-ne”. Per la seva banda, la regidora de Festes, Mariana Buger, s’ha sumat a “l’agraïment a entitats i associacions” i ha subratllat que la Festa Major ha de ser un “espai de trobada i de cohesió, on tothom hi tingui cabuda”.

Un dels plats forts de la Festa Major serà la 3ª edició de les Barraques de Constantí, que mantenen les dues nits de concerts a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, el divendres 2 i el dissabte 3 d’agost. L’Ajuntament de Constantí ha organitzat aquesta 3a edició de les Barraques, que comptarà amb la col·laboració del Ball de Diables de Constantí, el Centre d’Esports Constantí i el Club Bàsquet Constantí.

La primera nit de Barraques, el divendres dia 2 d’agost, ens portarà un concert molt especial. El concert dels 20 anys de Constantí Ràdio: Beatles vs Stones, que ens permetrà reviure un concert impossible amb les millors bandes de tribut a “The Beatles” (The Beatboys) i “The Rolling Stones” (Smoking Stones) compartint escenari. Obriran la nit, a les 23.30 h, The Beatboys, amb el seu repertori basat en els clàssics dels quatre de Liverpool. A les 2 h serà el torn dels Smoking Stones, considerada una de les millors bandes tribut a The Rolling Stones de tot el món. I durant la segona nit de barraques, el dissabte dia 3, arribaran els concerts de Zoo, la Banda del Coche Rojo i Tàrraco Surfers.

L’apartat musical també comptarà amb els habituals balls de Festa Major amb orquestres tan prestigioses com l’Orquestra Internacional Maravella, que protagonitzarà el concert i ball deFesta Major (dijous 1 d’agost), l’Orquestra Belle Epoque (divendres 2 d’agost) o l’Orquestra Nova Saturno (dissabte 3 d’agost).

L’extens programa es complementarà amb activitats que van des d’exposicions, espectacles infantils, actes organitzats per les entitats esportives (Centre d’Esports Constantí, Club Bàsquet Constantí, Club Natació, el Moto-Club o l’Associació Moto Clàssic), i una nova actuació del Ball Parlat de Dames i Vells de Constantí, que tornaran a la càrrega amb l’humor i la sàtira que els caracteritza, aquest any amb actuacions itinerants en diferents espais del poble. A la programació d’enguany repeteix l’actuació castellera (diumenge 4 d’agost), a càrrec dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo. Una de les novetats de la programació d’aquest any serà l’espectacle Little Night Cabaret (diumenge 4 d’agost) amb un recorregut pels millor números del Cabaret europeu i el Music Hall americà.

El dijous 1 d’agost, dia de Sant Feliu, concentrarà com ja és habitual els actes més solemnes i tradicionals, com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o la ballada de sardanes. La Festa Major acabarà el diumenge dia 4 d’agost amb el tradicional correfoc pels carrers del poble, protagonitzat per la Dragonina de la Colla COCA, els Diables de Constantí i Diables de Montbrió i amb el tradicional final de festa amb el castell de focs, a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer.

D’altra banda, la paradeta Itinerant recorrerà de nou els carrers de la vila al llarg dels propers dies. Després del gran èxit i acceptació que aquesta iniciativa ha generat en les darreres edicions de la Festa Major, aquest any la paradeta tornarà a ubicar-se a diversos espais per tal d’informar de totes les activitats, i amb la possibilitat d’adquirir el programa i altres productes del marxandatge oficial com la samarreta oficial de la Festa Major, motxilles o ventalls per ajudar a suportar el calor, entre d’altres sorpreses. Aquest any, el marxandatge de Festa Major té com a protagonista el lleó, un dels símbols de la cúpula de Centcelles.

A més, durant la Festa Major es tornarà a impulsar la campanya “Jo decideixo. No és no”, que vol prevenir les conductes sexistes durant la Festa Major. La paradeta itinerant, a banda del marxandatge oficial de la festa, es podran trobar també xapes i polseres amb el lema d’aquesta campanya “Jo decideixo. No és no”.

Tota la informació de la Festa Major de Constantí la podreu consultar a www.constanti.cat.