Projecte Home atén més de 200 persones amb addicions a l’Ebre i el Camp de Tarragona el 2018

L’ONG per les addiccions Projecte Home Catalunya ha atès un total de 229 persones de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre durant el 2018, una xifra que ha augmentat un 12,8% respecte l’any anterior. Segons fonts de l’organització, d’aquestes 229 persones, 180 són de les comarques del Camp de Tarragona mentre que les 49 restants són de les Terres de l’Ebre. L’entitat les ha atès des dels dos serveis que té a la demarcació, un situat a la ciutat de Tarragona i l’altre a Tortosa.

El creixement es reflecteix particularment en les persones procedents de Tarragona ciutat, que en el darrer any han augmentat un 45,8% i que fan que aquesta ciutat ja sigui el tercer municipi de tot Catalunya amb més persones ateses per Projecte Home. Entre les persones del Camp i l’Ebre que han iniciat un programa de tractament de les addiccions, s’observa que l’alcohol i la cocaïna són les substàncies que generen més demandes d’ajuda. Tot i que el consum d’aquestes dues drogues sovint va relacionat, l’alcohol és la substància principal de consum per a un 37,3% de les persones usuàries, mentre que la cocaïna ho és per a un 35,1%.

Entre les altres drogues més comunes destaca l’heroïna, que és el motiu principal de demanda d’ajuda per a un 12,1% dels casos, una xifra lleugerament major que la mitjana del conjunt de Catalunya. El cànnabis, amb un 8,9% del total dels casos, acostumen ser la droga principal de consum per a les persones adolescents i joves que inicien un programa de tractament. Finalment, un 6,6% de les persones ateses han sol·licitat ajuda per ludopaties o altres conductes addictives.