Els resultats de l’Observatori de la Qualitat de l’Aire indiquen que les immissions segueixen estant per sota dels límits legals, segons Repsol

L’Informe-Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona, impulsat per Repsol, indica que s’incrementa el control dels compostos orgànics volàtils (COV’s) en tots els municipis del polígon Nord durant el primer semestre de 2019. Els resultats provisionals dels mesuraments realitzats en els sis primers mesos de l’any han servit per constatar que totes les immissions segueixen per sota dels límits legals i de referència.

En aquesta ocasió, l’anàlisi de COV s’ha ampliat a 65 compostos diferents, gràcies a l’experiència adquirida en aquest segon any de funcionament. Els mesuraments s’han realitzat en 8 punts del perímetre de Repsol Petróleo i Repsol Química i en altres 12 punts, repartits en 8 municipis al voltant del polígon nord -El Morell (2 captadors), La Pobla de Mafumet, Constantí (2), Puigdelfí, Vilallonga, Alcover, Valls, Sant Salvador (Tarragona) i punts de la ciutat de Tarragona (2)-.

Tal com es va fer a l’estudi de 2018, per obtenir elements comparatius, també s’han realitzat mesuraments a Prades, Reus i a Barcelona, com a exemples d’atmosferes rurals i urbanes, allunyades dels polígons industrials del Camp de Tarragona. Concretament, les comparatives donen molt millors resultats al Camp de Tarragona que a Barcelona.

L’avaluació d’aquests sis primers mesos de 2019 permet concloure que la qualitat de l’aire de les poblacions del Camp de Tarragona és bona, tots els punts presenten valors per sota dels límits legals i de referència, fins i tot aquells municipis més propers als polígons industrials.