El Ball de Pastorets de Constantí celebra el seu 20è aniversari

Aquest dissabte 27 de juliol, dintre dels actes previs a la Festa Major d’Estiu, se celebrarà el 20è aniversari del Ball de Pastorets de Constantí. A partir de les 12 del migdia s’iniciarà una cercavila pels carrers del municipi amb la presència de diverses colles convidades com el Ball de Pastorets de Vilafranca, el Ball de Pastorets de Tarragona i el Ball de Pastorets de Reus, a més de les colles locals, el Ball de Pastorets de Constantí i el Ball de Pastorets petit de Constantí.

Durant el recorregut es faran balls de lluïment a la Plaça de la Generalitat, a la Plaça de les Escoles Velles i a la Plaça de l’Església. La celebració finalitzarà amb una fideuà popular al Pavelló Poliesportiu. Dues de les responsables del Ball de Pastorets a Constantí, Assumpció Torrents i Remei Tell han explicat a Constantí Ràdio com van ser els orígens d’aquest Ball de Pastorets al municipi.

El Ball de Pastorets és una dansa popular característica del Camp de Tarragona i el Penedès amb segles d’història. El seu tret diferencial és un llarg bastó d’olivera que els pastorets i pastoretes fan repicar, generalment, sota la cama acompanyats pel sac de gemecs, el tamborí i el flabiol.  Ho explicaven Assumpció Torrents i Remei Tell.