Comencen les obres de renovació i millora a l’Escola Mossèn Ramon Bergadà

Aquesta setmana han començat les obres de reparació i millora a l’escola Mossèn Ramon Bergadà, a Constantí. Coincidint amb el període de vacances, s’ha iniciat aquests treballs que estaran enllestits abans de l’inici del proper curs. Les obres tenen un pressupost de 230.213,84 euros i seran finançades íntegrament pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que després de diverses reunions amb l’Ajuntament de Constantí es va comprometre a finançar l’actuació. Paral·lelament, l’Ajuntament també invertirà 12.000 euros en treballs de pintura i petites actuacions de millora i manteniment.

El projecte consisteix, per una banda, en un seguit d’intervencions de reparació i millora als dos edificis escolars que conformen el centre educatiu, i per l’altra, en la reforma de l’entorn urbanitzat dels edificis esmentats. Les intervencions previstes a l’interior dels edificis tenen per objectiu resoldre les patologies i deficiències més importants que es reflecteixen en estudis previs (reparacions de pilars de formigó, reparació d‘esquerdes en parets, reparacions de desaigües, substitució i enderroc de paviments, formació de noves xarxes de drenatge i evacuació, etc).

Pel que fa a les intervencions que es preveuen als espais exteriors, es duen a terme per a complir amb les recomanacions dels esmentats estudis respecte a les mesures a adoptar per a minimitzar la influència de les argiles expansives que conformen el terreny en els edificis existents. La superfície construïda d’obra de reforma de l’actuació és: 590,85m2. La superfície de l’obra d’urbanització és de 1383,71m2. 

Óscar Sánchez és l’alcalde de Constantí.